
 Het thema ‘Familiegeheimen’ contrasteert mooi met de boze buitenwereld.
Jaap van Lakerveld laat dit zien in zijn gedicht en Coc van Duijn in haar tekening. Paul Bordewijk duikt in een mogelijkheid die ineens heel actueel is. Han Busstra ziet het duidelijk aankomen. Carlo van Praag ergert zich vreselijk aan iets anders dat al langer speelt in ons land. Katharina Kouwenhoven laat duidelijk zien wat het inhoudt. Roel van Duijn vindt troost in een nieuwe ontwikkeling in de Europese samenwerking en wijst op parallellen met honderd jaar geleden. Het nieuws van vandaag kan hij niet meer meenemen. Arie de Jong kent geen familiegeheimen maar zoekt ze op internet. Dat lukt maar matig met zo’n achternaam. Sagita vervolgt haar prachtige autobiografie en Nienke Nieuwenhuizen onthult voor ons een echt geheim waarvan Jille van de Veen de oorsprong vast legt.
Jack Luijten vertelt een mooi verhaal dat wel bekend is in de familie en Rob van Olphen weet nu ook waarom zijn oom anders is. Coc van Duijn maakt het ook duidelijk. Henk Klaren laat in de cartoon zien hoe de vice president zich ontwikkelt tot nachtmerrie.
Jaap van Lakerveld kiest in zijn tweede gedicht de uitweg van de vogel die getekend is door Henk Klaren. Marcia Meerum Terwogt beschrijft en tekent het plantje met een ijzersterk wapen tegen De Slak. Maeve van der Steen vertelt de familiegeschiedenis tot ze bij een lekker gerecht is aangekomen.
Thomas van der Steen onthult na het brutalisme weer een geheime liefhebberij. Rob van Olphen vertelt een mooi verhaal over een collega op de markt en Han Busstra maakt het zichtbaar. Claude Aendenboom vindt op internet een oorzaak van de problemen in zijn familie en Coc van Duijn laat het begin zien.
Bram Schilperoord spreekt in Portugal met een aparte landgenoot en Dik Kruithof vindt een bakstenen kunstwerk bij een lagere school in Buitenpost. Reinier van Delden ziet een bekende Nederlander op een bankje zitten en Jille van de Veen tekent hem. Just Ansen legt voor de Boekenweek uit waar hij gelukkig van wordt en Katharina Kouwenhoven herleest een boek waar ze toch geen afstand van kan doen. Ze tekent zelf de illustratie. Dik Kruithof ziet Jan Mankes in Belvédère en is onder de indruk. Willem Minderhout vindt een vergeten heldin uit de tijd van de Bourgondiërs en Arie de Jong ziet een fraaie zilvertentoonstelling in Schoonhoven.
Henk Klaren schrijft een mooi eerbetoon aan Linda Ronstadt maar vergeet de Stone Poneys. Maar dat is ook weer een andere trommel.
------------------------------------------ Wanneer een verse
Leunstoel online gaat, wordt dat gemaild aan zo’n tweehonderd mensen die
zich daarvoor hebben aangemeld. Abonnees zou je ze kunnen noemen. Tot
voor enige tijd kon men zich bij dat gezelschap voegen door te klikken
op de knop ‘nieuwsbrief’, linksboven bij de inhoudsopgave. Die knop
werkt niet meer. Onze site is antiek en niet alles doet nog waar het
voor bedoeld was. Maar geen nood: wilt u tot het – nu nog – selecte
gezelschap toetreden, mail dan naar henkklaren@ziggo.nl.
De Leunstoel wordt uitgegeven door Het Genootschap De
Leunstoel.
Leden van het Genootschap zijn: Jaap van
Lakerveld, Katharina Kouwenhoven, Henk Klaren, Dik Kruithof, Maeve van der Steen, Cobi Hoorweg, Willem
Minderhout, Gerda-Joke Zwart, Arie de Jong, Hans Meijer, Rob van Olphen, Julius Pasgeld, Paul
Bordewijk, Ruud Klein, Carlo van Praag, Ruud van Ruijven, Frits Hoorweg, Haitze
Meurs, Rob Kieft, Han Busstra, Jack Luiten, Nolly Jansen Nienke
Nieuwenhuizen,Thomas van der Steen, Marcia Meerum Terwogt, Bram Schilperoord,
Sagita, Claude Aendenboom, Coc van Duijn en Just Ansu,
Word ook lid: www.deleunstoel.nl/colofon.php

|